Wie zijn we?

Ook DAJC HRevolutie verzekert voldoening voor haar medewerkers. Het gedachtegoed dat wordt samengevat in de pay-off: Zeker voldoening

Maak kennis met de medewerkers die DAJC HRevolutie maken en lees wat hen voldoening geeft.

Patrick Aerts

”Binnen DAJC HRevolutie heb ik de mogelijkheid om enerzijds uitdagende inhoudelijke projecten bij opdrachtgevers uit te voeren, maar anderzijds kan ik ook invulling geven aan mijn ambitie om met een gemotiveerd team van medewerkers te bouwen aan een organisatie waarin naast hard werken ook persoonlijke ontwikkeling en plezier in het werk belangrijk zijn.”

Bezoek Patrick ook op LinkedIn

Mijke Jennen

“Samen toewerken naar een concreet doel en resultaten bereiken met een blijvend effect, dat is wat mij voldoening geeft. En als ik daarbij tegelijkertijd mensen verder kan helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling geeft mij dat nog eens extra energie!”

Bezoek Mijke ook op LinkedIn

Charlotte Menting

“DAJC biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis en ervaring binnen het HR vakgebied te verbreden. Ook word ik gestimuleerd om continu te blijven leren en het beste uit mezelf te halen. Samenwerking op basis van vertrouwen en (persoonlijke) ontwikkeling staat centraal. Bij de klant, maar zeker ook binnen het team van DAJC. Leren van en met elkaar, daar haal ik energie en voldoening uit!”

Bezoek Charlotte ook op LinkedIn

Suzanne Geurden

20161013_5386a

DAJC geeft mij energie. Waarom? Ik word gefaciliteerd om van toegevoegde waarde te zijn bij verschillende opdrachtgevers en ik krijg de ruimte om te bewegen als professional en hierin verder te groeien. Daarnaast voel ik me binnen DAJC gewaardeerd en staat persoonlijke aandacht voorop.”

Bezoek Suzanne ook op LinkedIn

Janneke Busser

“Het geeft mij veel voldoening om samen met anderen mooie resultaten te bereiken en tegelijkertijd mijn eigen grenzen te verleggen. Tevens vind ik het erg prettig dat ik deze gevarieerde en uitdagende baan goed kan combineren met mijn privé leven doordat er veel vertrouwen wordt gegeven om hier op een goede manier invulling aan te geven. Deze benadering helpt mij om nog meer plezier uit het werk te halen en mezelf verder te ontwikkelen als HR professional.”

Bezoek Janneke ook op LinkedIn

Erica Blaak

“Werken bij DAJC betekent voor mij een kans om mijn kennis en ervaring in te zetten voor een grote diversiteit aan organisaties. Het werken binnen een team van gedreven professionals, zoals bij DAJC het geval is, maakt dat we allemaal blijven ontwikkelen en leren. Ook dat past goed bij mijn overtuiging; ‘een leven lang leren’.”

Bezoek Erica ook op LinkedIn

Marion Kortenray

Bezoek Marion ook op LinkedIn

Jeanine Kreling

Bezoek Jeanine ook op LinkedIn

Anne Schless

Bezoek Anne ook op LinkedIn

Kim Jacobs

Bezoek Kim ook op LinkedIn